Monday, May 5, 2008

Moist Choc Cake and Spanish Choc Bar



For my friend's wedding. A two layered choc. cake fenced by choc bar. One bar is decorated with white choc and the other is bar is sprinkled with choc rice.

6 comments:

Min said...

ye la CikMilah, gelap sangat. Tapi ros tu dah menarik dah.. I'm sure the whole cake is beautiful.

cookinbuzz said...

Resepi choc cake ni yg Andrew Kow, dlm achive tu ke?

cikMilah said...

Min, tu la pasal....tapi nak tunjuk gak.....u waaa...

Cookinbuzz, itu benarrrrr!

tulipurple said...

fuiyoooo....mesti ni lg sedappp!aritu choc cake yg plain cikmilah kasi tu pun sunggguhhh sedappppp,ini lagi lah!
ishhh,bila lah sy bley pandai bakin nie ek....

cookinbuzz said...

Nak tanya lagi, blh yek. Kek tu kalau bahagi 2 & bakar one after another blh ke? 2nd bake tu tak bantat ke? Oven saya kecil.

cikMilah said...

Adunan ni cukup utk 2 pan kecil6". Letak menyerong InsyaALlah boleh sbb kakcik guna oven kecik gak kalau buat satu adunan. Boleh juga kukus yang satu lagi tu, tapi pastikan tutup dgn aluminum foil sebelum di kukus.