Sunday, October 4, 2009

Makmur lagi..ulangtayang


Makmur is my best seller for Raya each years. In 2007 I used to switch to blended ghee but one of my regular customers, a makcik from Permatang Pasir phone up and said.."makmur hang tak sama macam tahun lepaih punya..."
Ok Makcik.. OK...
Since than I sticked to PURE GHEE no matter at what price it is tagged. I had 2 versions this year. One is the ordinary oblong and this round makmur is made in that SNOW BALL technique with peanut and almond nib inside.

Ingredients are as simple as ghee and all purpose floor but the making is tedious...read here for the recipe

All year long offer is available at RM22/50pcs - price will be increased as PURE GHEE price heads up....

15 comments:

zany said...

kakcik, tahun ni konon nak buat banyak , saya campur pure ghee dan gheeblend, hancur.......takde umpppphh, mau pure ghee juga.

cikMilah said...

Zany, no shortcut for a good makmur kannnn..

somuffins said...

Salam cikMilah. You ada jual inti kurma tak? Kalau ada, alangkah bestnya. Ada x?

Anonymous said...

salam.. macamana nak place order utk makmur ni? tak jumpa contact details kat sini...

tq, nurul

cikMilah said...

Somuffins,
Makmur inti kurma - menarik tu! Nanti saya RnD dulu ya...

cikMilah said...

Salam Nurul, saya tak letak contact detail di sini sbb blog ni untuk share information.
Sila ke http://senicoklat.blogspot.com
utk contact detail ya.
SMS or Call me 019 431 6261
YM / email: pga851@yahoo.com

Terima kasih..

nurul said...

Ok thanks a lot!

nor64 said...

slm cik miolah..akak suke blog u ni...good info...milah sudi kongsi2 rahsia resepi..moga dimudahkan rezeki..akak link ya..jmptlah ke blog akak...

nor64 said...

slm cik milah..akak suke blog u ni...good info...milah sudi kongsi2 rahsia resepi..moga dimudahkan rezeki..akak link ya..jmptlah ke blog akak...

nor64 said...

skm ziarah cik milah.. i like this blog ...good info...akak link ya jnptlah keumah...

Min Bakingproject said...

Salam dik, lain kali akak boleh order ngan adik ye..

cikMilah said...

Salam Nor, sharing is fun!! hehe.. tak bawa mati ilmu rahsia masakan.. semuga mendapat menfaat darinya..
Akak dah kunjung blog Nor dah...

cikMilah said...

Min.. alahai.. kita yang "akak" ni.. hehe..Ok, boleh saja bila-bila pun, just let me know ya.
Bila jumpa nanti nak minta sign buku sugar craft you tu..

Cassey Boutique said...

cik milah, kalau nak order makmur ni, boleh kirim by pos tak?? i kat KL ya.. teringin sesangat nak makan kuih makmur, dah cari banyak tempat, tak jumpa yang sedap punya.. sedih aku :( pls email me ok.. tqvm.

ina said...

hi...igt sy lagi.pernah kol pasal coklat bunga u yg cantik sekali. minat gak biskut makmur org kata kuih lama juga dipandang.