Friday, June 10, 2016

Armenian St, Penang 10200

Secara tidak sengaja kami tiba di sini, waktu berputar-putar mencari cendol kelapa yang katanya enak sangat. Khabarnya dijual oleh mamak. Makanya saya ingin mencuba merasa.


Dah jumpa gerai nya.








Cendol tentunya street food di Penang, makanya gerainya di pinggir jalan di depan rumah; tapi ia dinaik taraf dengan sususan kerusi meja ala-hipster kata orang sekarang.
Setelah bertanya pada pelayan, saya putuskan untuk tidak makan cendol di sini. (sila pm untuk detail...hahaha!)




Kami susuri jalan yang sesak dengan basikal, pejalan kaki dan beca. Sepanjang jalan ini bagai muzium hidup,sementelah ia terletak di tengah-tengan zon Tapak Warisan Dunia UNESCO.



Pintu masuk sebuah rumah persendirian; ceria warna bersatu pohon renik yang alami sambil mengekal tradisi


Tingkat atas rumah yang sama

Tiba tiba Yang Tengah mengambil alat itu,dan menggoyangnya mengikut muzik..
Membantu memungut derma untuk St Joseph Home.


Budak Pengurusan Kreatif ni boleh selamba saja buat street performing


Ice cream....ice cream....
Sebenarnya saya tertarik dengan bumbung tu..tapi gelap lah pulak

tiny miny little thingy

Subur kau.. bnayak karbon monoksid disini

Batu T dengan cop mural yang popular tu...
Armenian Street Art: Children on a Bicycle

Handmade gallery



Armenian Street & basikal berpisah tiada!

On modern trade....

Nice little café... takkan I nak makan situ kan!

Another specialty of Armenian St.
Trishaw





I found it! Kamus Peribahasa Melayu
Sold at the roadside


Love this ideas....


Vibrant colors!



Traffic jam!

modern vs traditional


Pelancong menjual poskad, ikut kita lah, berapa nak bayar!

ais goyang, a re-routing to childhood sweetness

Cafe








No comments: