Popia Udang
Mudah dimasak , sedap dan rangup pulak tu. Kalau yang berkolesterol tinggi atau on diet.. he he he.. faham-fahamlah kan. Campuran udang dengan keju memang tinggggggiiii kolesterolnya. Sesekali layan, apa salahnya kan, makan biar berpada-pada. Bagus dijadikan pembuka selera berbuka puasa. Saya padankan popia ini dengan salad segar untuk mengimbangi gizi makannan.
Udang segar di kopek kulit
lada sulah
keju parut (saya guna cheddar cheese)
Kulit popia di potong memanjang.
Gaulkan udang dengan lada sulah.
Letak keju atas kulit popia, kemudian letakkan udang. Lipat dan gulung popia.
Lekatkan bancuhan tepung pekat pada hujung gulungan. Goreng .Sedap dimakan panas dengan sos cili Thai.
Udang segar di kopek kulit
lada sulah
keju parut (saya guna cheddar cheese)
Kulit popia di potong memanjang.
Gaulkan udang dengan lada sulah.
Letak keju atas kulit popia, kemudian letakkan udang. Lipat dan gulung popia.
Lekatkan bancuhan tepung pekat pada hujung gulungan. Goreng .Sedap dimakan panas dengan sos cili Thai.
Comments
akan cuba untuk iftar insya'allah.
gulungan tu mesti ketat,so kejunya nanti tak pecah minyak.
memang bermingak, macam popia biasa,kena pedap dgn kertas utk serap minyak lebihan.
Akak cuba grill tengok ya!
uih sedapnyeee...harus cuba ni nanti bulan puasa...
thanks for the recipe
teringin sesangat nak makan popiah goreng.. rasanya esok kena buatkan dia popiah carabstik la..
KakLiza, ooo, crabstick pun boleh kan...thanks for the idea:)))panas2makan, sedap tu!
Sedapnya nampak popiah tu....kena cuba tu.
Terima kasih resepi tu.